Alla inlägg den 7 mars 2011

Av Viktoria - 7 mars 2011 21:00

Denna dag gick vår söta kisse Lotta bort till katthimlen.

Hon blev plötslingt sjuk under söndagen (kanske innan men vi har missat några tecken på detta i sånt fall). Hon fick skyndsamt åka till gammelstads djurklinik med Dan och där bli inlagd. Dagen efter då på måndag så var hon i så dåligt skick att veterinären trodde inte att hon skulle klara sig en dag till ens. Hennes njurar var dåliga, hon hade ingen egen cirkulation så hon fick ligga på värmeplattor för att inte bli nedkyld (trots detta hade hon ändå bara 32 grader av normala 38.5!)

och så hade hon ont i magen. Röntkenbilder tydde på bukhinneinflamation & veterinären gissade att hon fått nån förgiftning - av vad kommer vi inte lyckas få veta.

Vi valde med tungt hjärta att låta henne somna in och slippa plågas. Tråkigt att inte ha fått se och klappa henne en sista gång innan detta - men det kändes ändå som rätt beslut. Ingen av oss ville ju att hon skulle behöva ha ont!


Lotta blev ca 6 år gammal.

  


Nu försöker vi aktivera vår andra katt Leo - Lottas bror - så att han inte känner sig ensam. De var båda innekatter och har alltid haft varandra liksom - så då vill man inte nu att Leo ska bli deperimerad. Men det känns ändå skönt att jag läst en del nu kring hur katter sörjer & texterna säger ofta lika saker - att de sörjer i början - men sen glömmer de som av det & det blir som vanligt. Hoppas att det är så & inte Leo kommer sakna ihjäl sig efter henne!


Leo & Lotta  

Ovido - Quiz & Flashcards